Oost-Vlaanderen renoveert samen met Richtpunt campus Zottegem


De leerlingen van het 4de jaar houtbewerking maakten afgelopen semester onder begeleiding van vakleerkracht Steven Van Der Massen 5 demonteerbare houten huisjes voor de Provincie Oost-Vlaanderen.

Corona kreeg ons niet klein! De 4de jaars groep A & B kregen de laatste 3 weken opnieuw praktijklessen waardoor de huisjes afgewerkt konden worden.  Een prachtige manier om het schooljaar 2019-2020  met voldoening af te sluiten.

De huisjes worden eyecatchers om het project ‘Oost-Vlaanderen renoveert!’ te promoten.  De gemeenten die met dit renovatieproject meedoen, kunnen ze ontlenen en tijdelijk een plaats geven binnen hun gemeente of binnen een specifieke wijk om zo de burgers aan te zetten hun woning te renoveren.

Met ‘Oost-Vlaanderen renoveert!’ wil de Provincie, met steun van de Vlaamse overheid, particuliere woningeigenaars een helpende hand reiken om hun woning op een duurzame manier te renoveren.

Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen komt gratis en vrijblijvend bij je thuis. Samen met jou bekijkt deze vakspecialist de huidige staat van je woning, en stelt een stappenplan voor renovatie voor.

Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie enz.? Verder kan je advies en begeleiding krijgen bij het opvragen van offertes, de keuze voor een aannemer en bij de opvolging van je werken tot aan de oplevering en het aanvragen van de premies.

Benieuwd of er binnen jouw gemeente ook een project lopende is? Meer informatie over ‘Oost-Vlaanderen renoveert!’ kan je vinden op http://www.bouwwijs.be/oostvlaanderenrenoveert


4BH Iedereen